fbpx Skip to main content

The Perfect Brand Identity For Your Business

Huisstijl ontwerpen voor uw merk

Een huisstijl ontwerp is een belangrijk onderdeel van uw bedrijfsimago. Het is meer dan een logo, briefpaper of visitekaartje. Uw eigen huisstijl kunt u zien als een grafische imago. Het ontwikkelen van een huisstijl bestaat uit vele factoren. Met alleen een logo ontwerp stopt het niet. Ook spelen lettertype, kleuren, diktes, afwerking meerdere dingen een rol.

De juiste kleuren voor uw huisstijl

Het gebruik van juiste kleuren is zeer bepalend voor uw huisstijl. Dit komt doordat kleuren signalen afgeven. Het kiezen van juiste kleuren is vaak gevoelskwestie, maar er zijn toch paar kleuren die u niet kunt gebruiken. Grootste voorbeelden daarvan zijn vooral te vinden in een website of app. Rood staat vaak voor waarschuwing of foutmeldingen en groen voor acceptatie. Het kan kloppen dat er verwarring ontstaan kan worden als men deze twee kleuren zou omdraaien en als bij een foutmelding een groene kleur weergeven wordt.

Het gebruiken en toepassen van de juiste kleuren is bepalend voor de betekenis en sfeer. Door juiste kleuren te combineren, kan uw huisstijl gerealiseerd worden met een juiste boodschap en betekenissen. Lion Creations kan u daarbij goed helpen. Daarom brengen wij bij onze eigen logo ook een bepaald boodschap over. Wij maken sterke ontwerpen als een leeuw voor onze klanten. En daarbij hebben wij rustige kleuren gebruikt dat creativiteit en zakelijkheid beide uitstraalt. Natuurlijk is lettertype en stijl ook een belangrijke factor voor een huisstijl, maar ook echt bepalend.

Perfecte lettertype voor uw huisstijl en logo

Elke lettertype heeft een bepaald uitstraling. Zo is het ene duidelijk en strak zijn en kan men het gebruiken voor teksten. En dan de andere decoratief en kan dat gebruikt worden op bijvoorbeeld flyers of uitnodigingen. Maar welke lettertype is nou geschikt voor uw huisstijl en logo? Lion Creations doet een aantal voorstellen en presenteert het aan u. Daarbij onderbouwen wij ook onze keuzes en brengen de juiste adviezen uit.

Naast kleuren en vormen is lettertype bepalend voor uitstraling van uw logo en huisstijl. Dat moet passen bij de boodschap van uw brand. Kiest u een afwijkend lettertype, dan verliest u de kracht van uw logo. Lettertypes hebben net als bij kleuren ook gevoelens en associaties. Daarvoor moet een ontwerper helder nadenken welke lettertype er gebruikt moet worden voor uw brand.

Huisstijl ontwikkeling voor onze klanten

Bent u onze volgende klant?

Wilt u een huisstijl laten ontwerpen door Lion Creations? Neem dan contact met ons op wij bespreken graag samen met u de mogelijkheden.

CONTACT